måndag 9 juli 2012

Kalendarium för sensommaren och hösten

Hej!
Nu har vi planerat in så mycket som ska hända i USC inom den närmaste framtiden att det känns som en god idé att samla alltihop i ett kalendarium för sensommaren och hösten. Så här ser våra planer ut just nu.



21/7 Det är 5 år sedan Harry Potter and the Deathly Hallows kom ut. Vi borde fira det på något vis, och om vi inte får ihop något firande så bör vi i alla fall komma ihåg det och vara lite lagom nostalgiska hela dagen.

31/7 Harry Potters födelsedag! Harry fyller 32, USC fyller 7 och J.K. Rowling fyller 47 år. I och med att USC fyller ett magiskt tal ska vi fira lite extra mycket. Tårta, Quidditch och kubb utlovas i Stadsparken klockan 16.30. Alla tar med sig något gott att dricka själva (alkoholfritt som vanligt), gärna filtar att sitta på och någon typ av magiska kläder. Extra fika att bjuda på uppskattas också. Man kan gärna komma dit runt en timme tidigare och paxa plats och hjälpa till med eventuella förberedelser. Vi håller till vid Piskande Pilträdet, som faktiskt ser ganska skapligt ut efter en hård beskärning.

3-5/8 Quidditch-SM i Stockholm. Ett gäng från USC åker troligen dit och hejar och tittar på under lördagen, den 4/8.

11/8 Quidditchmöte klockan 12.00. Vi träffas och diskuterar skapandet av ett Quidditchlag. Stadsparken.
11/8 klockan 14.00 har vi vanligt medlemsmöte, alltså precis efter Quidditchmötet. Även detta möte är i Stadsparken, och det är Quidditchtema på mötet... Mycket Quidditch!

12/8 Sista anmälningsdagen för programbladet om kulturnatten.

18/8 Kulturnattsplanering hemma hos Siri. Vi har en planeringsträff och workshop för att komma i ordning inför kulturnatten och få allting färdigt.

25/8 Årsmöte! Viktigt att så många som möjligt kommer. Om möjligt är vi i lokalen på Kantorsgatan.

1/9 Hogwartsexpressen avgår! Vi ska kontakta Lennakatten och försöka få dem att inse att de borde köra tåget en lördag bara för att det är den första september, och att de kan göra ett Harry Potter-event av det. Om vi misslyckas med planen åker vi dagen efter istället, den 2/9.

8/9 Kulturnatten. Vi öppnar en port till Diagon Alley och bjuder in allmänheten till att uppleva magins underbara värld.

15/9 USC-möte, 14.00.

25/10 Extra årsmöte för att kunna rösta igenom de nya stadgarna en andra gång. Första gången sker på det traditionella årsmötet.


Ha nu en riktigt magisk sommar och höst med oss!

Hälsningar Sara

söndag 8 juli 2012

Skruvade skrifter

Var hälsad!

Vi har börjat med en ny, rolig tradition på möten och andra sammankomster. Vi skriver små historier genom att alla samlade säger ett ord var i tur och ordning, och tillsammans blir det oftast väldigt konstigt och roligt. Jag tänkte att jag skulle lägga upp gårdagens mästerverk här för allmän beskådan. USC kan dock inte stå till svars för varken obehag eller okontrollerade skrattattacker som kan tänkas uppstå vid läsandet av texten. Vi är helt oskyldiga, vi har bara samlat en mängd ord i en ovanlig ordning.

Here goes.

Draco var på en utflykt till banken för att kontrollera att han inte var dryg, varpå han fick ett meddelande över elugglan. "Wow!", utropade svartalfen. "Vaddå?" svarade Hagrid. "Vafan är det du säger?" sa elugglan. Draco kände sig förbisedd. Hur kunde detta inträffa precis när jag blivit gravid, undrade Draco.
Ovanför Gringotts fladdrade en gigantisk fladdermask. "Floff", utbrast Draco samtidigt som Hagrid råkade flatulera ogenerat. Fladdermasken skrek högljutt, ångestfyllt och desperat: "Det här är förbövelen sista semestern innan pensionen!" Pengarna ramlar ner utför taket, varvid det landar mjukt och rasslar skramligt. Hagrids rock blir blöt då den plaskar plaskigt. Dracos gravidmage skumpade våldsamt. Svartalfen grymtade brunstigt: "Får jag känna på magen under dina hängselbyxor?" "Om du absolut måste", snyftade Draco. Svartalfen sträckte fram en blankett om tafsning på arbetsplatsen till Draco och log. Draco tog blanketten och skrev sitt rumsnummer och tidpunkt för frukost. Svartalfen skrattade artigt. Fladdermasken lyssnade intensivt. Blanketten låg ovanpå.
Hagrid grep tag i Draco och förklarade allting rörande förlossningen som snart skulle ske. Draco semestrade därför vidare på sjukhuset skrikandes.

Slut!

onsdag 4 juli 2012

Hallå där!

Vår kära medlem Hanna har satt ihop en helt underbar video med glimtar från USC:s historia fram till nu. Självklart måste alla se den, så här kommer den nu även på bloggen!




Titta, njut och gå med i Uppsala Slug Club! (förutsatt att du är minst tretton år gammal och har läst alla Harry Potter-böckerna då)