tisdag 3 maj 2011

Låt oss minnas striden på Hogwarts tillsammans!

Igår var det den andra maj, vilket betyder att Uppsala Slug Club hade ett möte för att minnas dem som gick bort i Deathly Hallows och speciellt under striden på Hogwarts.
Mötet började 18.30 ute i Gamla Uppsala och trots att solen sken var det väldigt kallt. Men vi tog oss en liten promenad bort till Storvad och satte oss ner för att ha mötet.
Vi diskuterade vad folk tyckte om den nya trailern för Deathly Hallows part two och bytte lite skvaller sins i mellan om Severus Snapes död och allt roterande runt det!
Det var några av alla som var på mötet som inte haft tid att se den nya trailern än och jag lovade att jag skulle lägga upp den här på hemsidan.
Så för er som inte har sett den officiella trailern för Harry Potter and the Deathly Hallows part 2, varsågoda:

Jag lovade även att lägga upp en GIF (Det är vad mugglarna kallar dem för, vilket betyder en rörlig bild som för oss är helt normalt!) som jag även den blev ombedd att lägga upp här då det skrattades gott åt den när jag berättade om den!För förhoppningsvis tycker alla att den är lika rolig som den var när jag berättade om den.

När dagordningen var klar så frös vi alla så mycket, trots kvällssolen som fick vattnet i Storvad att lysa som guld, att vi bestämde oss för att resa på oss och köra lite lekar så vi blev lite varmare.
Vi körde knuten, vilket betyder att alla sträcker ut sina händer när vi stod i en cirkel, blundar och sen tar ett steg in i cirkeln och ska få tag i två andra händer. När alla har två händer att hålla i ska man öppna ögonen och försöka knyta upp knuten som har skapats UTAN att släppa taget om händerna man håller i!
Vi körde också Dumbledore/Voldemort-leken så att det blev en hel del springande. Huvud-axlar-knä-och-tår kördes också för att försöka få upp kroppsvärmen.

Efter några minuters lekande så bestämde vi oss för att röra oss från Storvad då det helt enkelt var för kallt där. Vi gick bort mot Gamla Uppsala Kyrka och hittade en alldeles lagom gräsplätt för oss alla att vara på alldeles utanför kyrkan.
Där fanns det pinnar och vi gjorde ett Deathly Hallows-märke med dem så gott vi kunde.
Sen nämndes alla som gick bort i boken och för varje karaktär sattes ett ljus ner på marken, även fast våra försök att framkalla eld inte gick något bra, vid märket! Maria hade varit så söt att hon köpt en ros som hon la ner vid märket också och det hela var väldigt fint.
När vi läst upp alla som gått bort hade David med sig muffins som vi snällt knaprade i oss! Tackar så mycket för det!

"You think the dead we love ever truly leave us? You think that we don't recall them more clearly than ever in times of great trouble?" ~ Albus Dumbledore