onsdag 24 juni 2009

A Very Potter Musical

En ny musikal har dykt upp på youtube. Det är en parodi på Harry Potter som fans i USA gjorde tidigare i år. Har du inte kollat in den så tycker jag att du borde göra det nu! Det gjordes 5 föreställningar och den kommer aldrig sättas upp igen, men de filmade en föreställning så att alla kan få se.
Längre ner finns de två första klippen i musikalen. För att se hela kan du gå till spellistan eller till sidan där allt lades upp, youtube.com/starkidpotter.

lördag 20 juni 2009

HARRY POTTER-SOMMAR 2009!

Uppsala är den magiska huvudstaden där allt händer i sommar! Välkomna på diskussionsmöten, filmkvällar, rollspel och firanden flera gånger i veckan! Läs kalendariet nedan och skriv in det som lockar i almanackan!

Om Deathly Hallows-träffarna: Vi ses varje onsdag 18.30 (med få undantag) under piskande pilträdet i stadsparken för att diskutera en del av den sjunde boken. Är det oväder går vi någon annanstans. Man behöver inte ha läst kapitlen innan men gör gärna det och skriv upp det du vill diskutera. Låt dig inspireras av temat och se om du kommer på något fika att ta med, någon klädsel att ha på dig eller något förslag på en aktivitet som vi kan göra tillsammans. Vi har många möten för att alla ska kunna komma på något av dem!

Juni

17 Ons, kl 18.30: Deathly Hallows-Träff 1, Tema: Dödsätare
Vi träffas i stadsparken, småpratar och diskuterar dikterna i början av boken samt kap 1 ”The Dark Lord Ascending”. Ta gärna med fika!
Förslag på klädsel: Svart mantel med huva.

24 Ons, kl 18.30: DH-Träff 2, Tema: Dursleys
Vi träffas i stadsparken, småpratar och diskuterar kap 2 ”In Memoriam”, kap 3 ”The Dursleys Departing” och kap 4 ”The Seven Potters”. Ta gärna med fika!
Förslag på klädsel: Normalt
Efter mötet går de som vill till bion och beställer biljetter till filmpremiären 15 juli.

26 Fre , kl 14.00: Möte för planering av USC:s klubb för barn
De som är intresserade av att vara ledare för småsniglarna kommer till Årstagatan 33 för att planera hur, när och var det ska hända.

Juli

1 Ons, kl 15.00: Förberedelsemöte för rollspelet
Brainstorm om plats, situation och karaktärer till rollspelet (13 juli).
-
1 Ons, kl 18.30: Deathly Hallows-Träff 3, Tema: Kråkboet
Vi träffas i stadsparken, småpratar och diskuterar kap 5 ”The Fallen Warrior”, kap 6 ”The Ghoul in pyjamas” och kap 7 ”The Will of Albus Dumbledore”. Ta gärna med fika!
Förslag på klädsel: Stickad tröja och rött hår
Förslag på aktivitet: (om vädret tillåter och vi hittar bollar) Weasley-quidditch (då man spelar även om man inte är tillräckligt många spelare)

8 Ons, kl 15.30(!): Deathly Hallows-Träff 4, Tema: Kreacher
Vi träffas i stadsparken, småpratar och diskuterar , kap 8 ”The Wedding”, kap 9 ”A place to hide” och kap 10 ”Kreacher’s Tale”. De som vill går sedan och äter middag tillsammans innan filmkvällen hemma hos Zrajm.
Förslag på klädsel: Smutsigt örngott
-
8 Ons, kl 19.00: Filmkväll: Fjärde filmen HP-GoF
Zrajm och Sara bjuder in till filmkväll på Villavägen 33. Det finns plats för många på golvet! Ta gärna med snacks!

10 Fre, kl 19.00: Filmkväll: Femte filmen HP-OotP
Zrajm och Sara bjuder in ännu en gång till filmkväll på Villavägen 33. Det finns fortfarande plats för många på golvet! Ta gärna med mer snacks!

13 Mån, ROLLSPEL!
Inbjudan kommer senare (till alla medlemmar, men anmäl gärna intresse om du inte gjort det). Skriv in datumet och räkna med att vara upptagen hela dagen! Förhoppningsvis hittar vi ett hus i Storvreta eller så. Bered er på något mycket spännande…

14 Tis(!), kl 18.30: Deathly Hallows-Träff 5, Tema: Trolldomsministeriet
Vi träffas i stadsparken, småpratar och diskuterar kap 11 ”The Bribe, kap 12 ”Magic is Might” och kap 13 ”The Muggle-Born Registration Commission”. Ta gärna med fika!
Förslag på klädsel: Propert och mäktigt.
Aktivitet: Oförlåtlig förbannelse-kubb! (beprövade och enkla men roliga regler förklaras för dem som är i tid, sena sniglar får skylla sig själva)

15 Ons, kl 14.15/17.45/21.15: FILMPREMIÄR: Sjätte filmen HP-HBP!!!
Alla som vill går tillsammans på premiärdagen. (vi beställer biljetter 24:e juni och diskuterar då vilken tid, troligen den sena då folk jobbar) Om det är möjligt ses vi utanför efteråt ett tag eller går till ett café och beklagar oss eller lovprisar den nya filmen.

22 Ons, kl 18.30: Deathly Hallows-Träff 6, Tema: Camping/Dumbledore
Vi träffas i stadsparken, småpratar och diskuterar kap 14 ”The Thief”, kap 15 ”The Goblin’s Revenge” och kap 16 ”Godrics Hollow”, kap 17 ”Bathilda’s Secret” och kap 18 ”The Life and Lies of Albus Dumbledore”. Dessutom har vi säkert mycket att diskutera efter filmpremiären (trots att det är sjätte och inte sjunde filmen) Eftersom det är extra mycket att diskutera föreslås att de som vill verkligen sover över någonstans! Ta gärna med mycket fika!
Förslag på klädsel: Sovsäck och skägg
Förslag på lokal att ta med: Tält (ett magiskt som ser litet ut men rymmer tio-tjugo pers, någon som har ett sånt?)
Förslag på aktivitet när vi är för trötta för att diskutera: Högläsning och virkning

29 Ons, kl 18.30: Deathly Hallows-Träff 7, Tema: Familjen Lovegood
Vi träffas i stadsparken, småpratar och diskuterar kap 19 ”The Silver Doe”, kap 20 ”Xenophilius Lovegood” och kap 21 ”The Tale of the Three Brothers”. Ta gärna med fika!
Förslag på klädsel: Udda
Förslag på aktivitet: Tidningsskrivande! Vi diskuterar idéer till The Sluggy prophet och kan planera en dag då vi skriver mera.

31 Fre, kl 15.00: Födelsedagsfirande 77 år!!! (Harry 29+Rowling 44+USC 4)
Vårt årliga firande i stadsparken. Frivilliga gör tårta! Ta med er släktingar och vänner! Vi börjar vid tre men firar om vi vill hela kvällen!
Förslag på aktiviteter: Quidditch, kubb, charader, dunken, tipspromenad…

Augusti

5 Ons, kl 18.30: Deathly Hallows-Träff 8, Tema: Dobby
Vi träffas i stadsparken, småpratar och diskuterar kap 22 ”The Deathly Hallows”, kap 23 ”Malfoy Manor”, kap 24 ”The Wandmaker” och kap 25 ”Shell Cottage”. Ta gärna med fika!
Förslag på klädsel: Mössor och sockor

12 Ons, kl 18.30: Deathly Hallows-Träff 9, Tema: Horcruxes
Vi träffas i stadsparken, småpratar och diskuterar kap 26 ”Gringotts”, kap 27 ”The Final Hiding Place”, kap 28 ”The Missing Mirror” och kap 29 ”The Lost Diadem”. Ta gärna med fika!
Förslag på accessoarer: Diadem, ring, medaljong, bägare, orm, dagbok och/eller ärr… flest vinner! ;)

15 Lör: Årsmöte och fest!
Det superviktiga årsmötet då så många medlemmar som möjligt bör komma för att bland annat rösta igenom ny styrelse.
Efteråt har vi fest! Tema har ej bestämts. Något förslag?
Kallelse med dagordning osv skickas ut till medlemmar!

19 Ons, kl 18.30: Deathly Hallows-Träff 10, Tema: Krig & (olycklig) kärlek
Vi träffas i stadsparken, småpratar och diskuterar kap 30 ”The Sacking of Severus Snape”, kap 31 ”The Battle of Hogwarts”, kap 32 ”The Elder Wand och kap 33 ”The Prince’s Tale”. Ta gärna med fika!
Förslag på vapen: Trollstav
Förslag på aktivitet: Duellering

26 Ons, kl 18.30: Deathly Hallows-Träff 11, Tema: Dåtid&framtid, död&liv
Vi träffas i stadsparken, småpratar och diskuterar kap 34 ”The Forest Again”, kap 35 ”King’s Cross”, kap 36 ”The Flaw in the plan” och epilogen ”Nineteen Years Later”. Ta gärna med fika!
Förslag på klädsel: Svart och vitt för att hedra dem som dött och fira dem som fötts.


OBS! Detta kalendarium kan komma att ändras och uppdateras! Det kommer att fyllas på med bland annat quidditchträningar!

Frågor? Skriv till uppsala.slugclub@gmail.com Det mesta är öppet även för icke-medlemmar men fråga gärna först. Och bli gärna medlem om du inte är det! ;)

Snart är det filmpremiär!

Det har väl inte undgått någon att Harry Potter and the Half-Blood Prince snart har premiär? Biljetterna är bokade till 14.15-visningen på Spegeln och jag funderar för fullt på vilken klädsel jag ska bära den 15:e juli - jag borde kanske fräscha upp Xenophiliusdräkten jag sydde, men å andra sidan passar ju den bättre till Deathly Hallows.

Kanske borde man göra gemensam sak och gå som familjen Gaunt? Pax att inte vara ormen i så fall.