tisdag 28 oktober 2008

USC medverkar i Kontext 2008

Kontext, en science fiction- och fantasykongress, går av stapeln i Uppsala 31/10-2/11. USC:s sekreterare Karolina (det är jag som skriver nu) kommer på söndagen kl 15.10 delta i en diskussion om föreningen på webben.

Saxat från Kontexts program:

15.10. Föreningen på webben

Hur använder man som förening webben bäst för att nå nya medlemmar? För att hålla ihop de gamla medlemmarna? För att aktivera och entusiasmera? Vad är viktigt för en förening på webben? Att uttrycka sig kreativt? Blogga? Skriva sin historia? Samordna aktiviteter? Nå ut till omvärlden? Hur gör man allt det ovanstående bäst? Exempel på föreningar som gör det rätt? Som gör det fel?

Välkomna dit och lyssna! Lokalen är Musicum (i Observatorieparken) och det är gratis inträde för alla födda november 1982 och senare.

torsdag 23 oktober 2008

Uppsala Slug Club börjar blogga!

Mugglare, magiker och andra vänner!

Det är dags nu: Uppsala Slug Club startar en blogg. Jag heter Karolina och är sekreterare i Harry Potter-föreningen Uppsala Slug Club (USC kort) och har under lång tid också tagit hand om vår hemsida. Det kan tilläggas att jag tagit hand om den väldigt illa gällande aktuella händelser, och detta har sin grund i att jag har för mycket att göra och inte har tid med att pilla i html-koder (för det är vad jag bemästrar.)

På dagens möte fick jag en utmärkt idé! Varför inte starta en blogg så att vi alla tillsammans kan hjälpa till att hålla världen uppdaterad om Harrys framfart i Uppsala och världen? Och ja, det är ju en bra idé. Det var ju jag som kom på den!

På återseende,
Karolina